si tu vei gandi intr-o zi la fel ca mine.

INVATA CUM SA FII UN TEMPLU PUTERNIC

Marul fructul oprit sau pomul vietii

Sanatatea noastra depinde  dintotdeauna  de alimentele pe care le folosim . Marul este un fruct binecunoscut de intreaga lume, unii spun ca  a  fost cultivat din epoca de piatra  iar biblia spune asa:
 "Domnul Dumnezeu  a facut sa rasara din  pamant tot felul de pomi placuti la vedere si buni de mancare, si pomul vietii in mijlocul gradinii, si pomul cunostintei  binelui si raului."   
Omul a avut voie sa manance fructe din toti pomii , numai din din pomul  vietii nu. Se stie foarte bine ca curiozitatea la manat pe om sa guste din acest pom si apoi  a primit drept pedeapsa munca pamantului pentru a-si procura hrana.  De la inceputurile lumii si pana in prezent  marul face parte din alimentatia tuturor popoarelor . Sunt multe soiuri  de mere in tara nostra  dar cel mai cunoscut si poate cel mai placut este marul Ioanatan care are un gust placut si un suc deosebit.    In dieta noastra de zi cu zi nu trebuie sa lipsesca marul intrucat este bogat in vitamine si minerale de care corpul nostru are nevoie. De la nastere copilul primeste ca o a doua hrana gustosul mar ras  cu biscuiti , de aici ne putem da seama cat de important este pentru digestie. Folosit consecvent in hrana nostra vom simti cum organismul se bucura   atunci cand  valoarea energetica  creste.

Marul se consuma inainte de masa pentru a nu fermenta atat in stomac cat si in intestin.

 Usureaza   digestia.

Un mar dimineata si unul seara  scade colesterolul.

Scapam de constipatie.

Obtinem un ten luminos si pielea devine mult mai elastica.

Sunt mult mai multe  beneficii pe care marul le confera organismului nostru dar  numai dupa ce consumam  constant " fructul cunoasterii"

  Marul inainte de a fi mancat trebuie spalat , dar nu curat de coaja pentru ca acolo se afla cea mai mare parte a zaharurilor naturale  si pectina care este un ajutor pentru organele genitale.

Puteti manca si samburii , gustul lor putin amarui ajuta ficatul la o buna functionare.

Pentru frumusetea naturala a fetei putem obtine o pasta dintr-un mar care se rade si se amesteca cu ulei de masline, ou, miere de albine sau lamaie  la alegere.  Pasta obtinuta se aplica   pe toata fata  si  se tine timp de 15 pana la 30 de minute in functie de timpul nostru liber. Se spala fata cu apa calduta dupa care  vom observa  prospetimea si elasticitatea pielii  de la prima aplicare.  

In cazul in care aveti mai multe mere si sunt patate sau dau semne ca sar putea strica , curatati merele si taiati-le felii subtiri si puneti-le la uscat . Astfel se obtin mere uscate din care se pot prepara ceaiuri cu un gust delicios.  Aceste ceaiuri sunt depurative si ajuta organismul sa elimine toxinele.
Pietele sunt pline de mere sanatoase care va asteapta sa le consumati. 

4 comentarii:

  1. Intereseant articolul. Si chiar si fara aceste beneficii eu as manca mere numai din placere. Mai ales ca nu ingrasa.Foarte tare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Suiper articolul!Mie imi plac merele din tot deauna!Bunatati din gradina Raiului!

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesantul articolul, recomand si eu tuturor sa manance cate un mar, in fiecare dimineata;))

    RăspundețiȘtergere
  4. Merele fac parte din dieta noastra , asa ca nu uitati ca el tine si de foame uneori. Va multumesc pentru vizita

    RăspundețiȘtergere